Műsorvezető

Lovas-Tóth Kata

Kata három csodálatos kislány édesanyja és feleség elsősorban.

A média világa elég korán beszippantotta Őt, amikor még az egykori Gyula Televíziónál, 1997-ben Bihari Máriával együtt vezették a Babaház című gyermekműsort, melyben Ő volt az a kócos kislány. A Babaházat az esti mese olvasása követte, ekkor már feltűnt Varga Zoltán oldalán is, de továbbra is kócos kislányként.

A gimnáziumi évek alatt egy ideig pihentette a mikrofont, majd verset mondott esküvőkön, szavalt névadókon, konferált rendezvényeken, és Ő volt a Gyulai Várfürdő hangja is.

Az örök szerelem, a rádiózás a szegedi egyetemi évek alatt lépett be az életébe, a Rádió 88-nál ismerkedett meg a szakmával, majd a Magyar Rádió szegedi stúdiójában volt hírolvasó, tudósító, itt szerezte meg a mikrofonengedélyt. 2008-ban Kazinczy emlékérmet kapott a szép magyar beszédért, 2009-ben pedig Az év női navigációs hangja lett a Nokia versenyén.

2010-ben végzett a Szegedi Tudományegyetemen, finnugor-magyar-irodalomelmélet szakán, azóta is lelkesen tanítja az ifjúságot a magyar nyelv és irodalom szépségeire a Gyulai Római Katolikus Gimnáziumban. 2010-től a Gyula Televízió hírolvasójaként és a Spiritusz műsorvezetőjeként láthatták a nézők egészen 2015-ig, ekkor ugyanis elköszönt a képernyőtől, de a mikrofontól azóta sem.